Православный календарь на 28 декабря 2021 года




Тропарь священномученика Елевферия, глас 4: И нравом причастник… (см. приложение 2) Кондак священномученика Елевферия, глас 2: Яко удобрение священников, преподобне,/ и предувещание страстотерпцев вси восхваляем/ и просим тя, священномучениче Елевферие:/ любовию память твою празднующия/ бед многообразных свободи, // моля непрестанно о всех нас. Тропарь преподобного Павла, глас 4: Яко Безплотных единовсельника/ и всем преподобным сообщника,/ всеславне Павле, поем тя и молим тя:/ молися всегда о нас, // яко да обрящем милость. Кондак преподобного Павла, глас 8: От юности, мудре, яже паче смысла вожделел еси мужески,/ мирский мятеж оставил еси,/ и был еси Божественнаго ради жительства Троицы жилище,/ и просветил еси верою приступающия тебе. // Тем зовем: радуйся, Павле пребогате. Тропарь священномученика Илариона, глас 4: Святи?телю Христо?в Иларио?не,/ сла?во и похвало? Це?ркве Ру?сския,/ ра?зум боже?ственный стяжа?в,/ пред безбо?жники Христа? дерзнове?нно испове?дал еси?,/ Его?же ра?ди страда?ния претерпева?я,/ лю?дем ве?рным возглаша?л еси?: // без Це?ркве несть спасе?ния. Кондак священномученика Илариона, глас 2: Сла?ву ми?ра сего? оста?вив,/ Христу? до?блественне после?довал еси?/ и, святи?тельское служе?ние восприи?м,/ венце?м му?ченичества украси?лся еси?,/ и ны?не, Престо?лу Бо?жию предстоя?,/ моли?ся, Иларио?не, иера?рше прему?дре, // спасти?ся душа?м на?шим.

Для того чтобы преодолеть грех, нужно обратить свое сердце к Богу. Мы должны молиться, размышлять, создавать необходимые условия для правильной духовной жизни. Необходимо со вниманием относиться к своему окружению, не допуская, чтобы в нем были люди развращенные, злые, способные навязать нам законы своего помраченного грехом внутреннего мира. Очень важно также бережное отношение ко времени: следует всячески избегать праздности, ибо она исподволь подтачивает наши духовные силы, подобно тому как физическая обездвиженность ослабляет наши телесные силы.

Богослужебные указания


Февраль 2014